Välkommen i Tomteklubben!

2011-09-11

Nyhetsbrev nr 1.

Utteros den 12 september 2011

 

"Tankarna på att starta "Tomteklubben" började när jag kom på att jag i år firar 15 år som julmotivskonstnär. Man får nog kalla mig lite tomtetokig. Mina motiv har genom åren använts till kort, bordstabletter, brickor, presentpapper, tidningsomslag, servetter m.m. och fått en spridning över hela världen. Även en del tomtefigurer har genom åren kommit till med min design. Årligen tar jag fram en ny tomtefigur i en egen numrerad och begränsad serie.

Så hjärtligt välkommen i "Tomteklubben"! Du kommer att få fem utskick/år, i vilka du som medlem kommer att få lite inblick i mitt arbete och i vår webbshop och gårdsbutik få olika erbjudanden!"

 

Lena Petersson

 

Nyheter!

 

Vi är just nu i färd med att ta fram produkter med årets julmotiv "Jul i dur" som Lena har målat i sommar.

Ni ska nu få se hur Lena jobbar från skiss till färdig målning.

1. 

2. 

3. 

4. 

 

 Lena börjar skissa sitt motiv, alla tomtar och katter som ska vara med (bild 1 och 2). I årets motiv har tomtarna bildat en trio med en liten sångkör på två tomtebarn. Två av Lenas katter finns med i bilden.

När skissen är klar tejpas den upp på en glasskiva och akvarellpapperet över den. Lena sätter sig sedan vid sitt ljusbord som gör att hon kan se sin skiss genom akvarellpapperet (bild 3 och 4).

.5

.6

.7

 

 Nu börjar färgläggningen i akvarell. Det Lena alltid börjar med är ansiktena på tomtarna, det är viktigt att de blir bra. Med tunn färg bygger hon sedan upp målningen i flera "lager". Hur ljuset från lyktorna ska falla planeras nu också in i målandet, ljusskenet i taket och på och omkring tomtarna. Konturer målas nu också runt alla detaljer.

.8

.9

.10

 

 Halmen tar form, ett ganska tidskrävande jobb (bild 8). Och efter ett stort antal timmar, (hur många har vi tyvärr inte räknat denna gång) så är det dags för signering. Bilden fotograferas sedan för att få ett digitalt format, för att sedan gå i tryck för de olika produkterna. "Jul i dur" finns som bordstablett, bricka och skärbräda. Se dem i vår webbshop.

 

  Erbjudande!

 I varje utskick kommer vi att ha ett erbjudande

 i vår webbshop och butik på gården. Aktuellt erbjudande t.o.m. 31/10:

  

Rektangulär bricka i storlek 28 x 36 cm

Klicka på länken nedan, så kommer du som medlem direkt in på vårt "Tomteklubbserbjudande"

Länk till Tomteklubbserbjudande

 

130:- 

 Ord. pris 198:-

 

Nästa utskick kommer den 1 november. Då kommer vi att presentera årets designade tomtefigur och ett nytt erbjudande!

Vi önskar alla våra medlemmar en riktigt härlig höst!

 

Bästa hälsningar från oss på Lena Petersson Design!

 

 

 


Tillbaka